Skip to main content

Integrale aanpak en
24/7 dienstverlening
voor zorglocaties

Een storing kan nooit wachten

Dat hoef je onze monteurs
niet te vertellen

Warm water, schone lucht, legionellapreventie, overlast: issues die op zorglocaties nét even belangrijker zijn. Daarom heeft Bonarius een integrale aanpak en een 24/7 dienstverlening.

Bonarius zet in op performance, kwaliteit en service. Vernieuwing zoeken we in intelligente oplossingen voor beheer en onderhoud, maar ook in het aanbieden van aanvullende onderhoudswerkzaamheden. Zo kunnen we het dagelijks beheer voor onze rekening nemen. We begrijpen dat een storing niet kan wachten, ook niet in het weekend. Dat we met kwetsbare doelgroepen te maken hebben en zorgverleners niet in de weg moeten lopen. Onze monteurs leiden we daarom zelf op, als installateurs én als dienstverleners. Want de lat leggen we hoog. Zo helpen we u met het verduurzamen van uw installaties, integraal en strategisch onderhoud en tevreden cliënten.

Benieuwd naar meer? Bekijk alle cases

Legionella

Per jaar kent Nederland zo’n 300-400 meldingen van mensen met een longontsteking als gevolg van de legionellabacterie. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger. Mensen lopen de bacterie vaak op in het buitenland, maar zeker ook in Nederland. De uitbraak na bezoek aan de Westfriese Flora in 1999, waarbij ruim 30 mensen overleden, is het meest bekende voorbeeld.

De Zorgplicht bepaalt dat bedrijven en instellingen hun bezoekers en medewerkers moeten beschermen tegen de legionellabacterie. Voor organisaties met collectieve water- en koelinstallaties in hoogrisico-klasse, prioritaire locaties, gelden strikte eisen. Ziekenhuizen, verpleeghuizen, opvangcentra en ook zwembaden, sauna’s en hotels zijn verplicht door een BRL6010 gecertificeerd bureau een risico-analyse te laten maken en een beheersplan op te stellen met bijbehorende maatregelen en protocollen.

Bonarius is één van de grootste installateurs van Nederland en heeft alle expertise op het gebied van legionellapreventie in huis. We helpen u graag ervoor te zorgen dat legionella geen kans krijgt in uw organisatie. En ja, natuurlijk zijn wij BRL6010 gecertificeerd.

Advies & Engineering

Uw vraag en onze expertise
resulteren in een slimme oplossing

En bij voorkeur tot een integrale, innovatieve aanpak, want op dat vlak heeft Bonarius volop vernieuwende ideeën. Of het nu gaat om beheerconcepten, verdienmodellen of verduurzaming, er is veel winst te behalen in het optimaliseren van de processen.

Montage & Installatie

Voeg daar vakmanschap aan toe
voor een naadloze installatie

Van alle cv- én klimaatsystemen. Onze monteurs worden opgeleid in ons eigen opleidingsbedrijf: de Bonarius Academy. Ze zijn netjes, vriendelijk en alert. Want bij Bonarius regelen we de dingen strak, van de planning tot de communicatie.

Service, Onderhoud & Beheer

Een resultaat waar u jaren
mee vooruit kunt

Traditioneel correctief onderhoud? Dat is verleden tijd. Ons onderhoud is pro-actief en preventief. Dat geldt zowel voor het grootschalig onderhoud als het dagelijkse onderhoud. Ook bieden we de mogelijkheid andere disciplines in één moeite mee te nemen en u volledig te ontzorgen.

Inzicht dankzij slim beheersysteem

Met slimme beheersystemen zoals Bonarius op Afstand houden we installaties op afstand in optimale conditie. Zo maken we onderhoud beter planbaar en verlagen we storingspercentages. Bovendien kunnen we de prestaties van uw installaties haarfijn in kaart brengen en het strategisch onderhoud daarop afstemmen. Dat is inzichtelijk én efficiënt voor u als opdrachtgever.

Totaalconcepten

Comfort gaat zoveel
verder dan verwarmen

Een gezond binnenklimaat en lagere energiekosten horen daar net zo goed bij. Daarom hebben onze vakmensen ook kennis van ventilatie, elektrotechniek, loodgieterswerk en bouwfysica. En adviseren we over duurzame oplossingen en energiezuinige maatregelen. We ontwikkelen innovatieve, integrale oplossingen op basis van de  verwachtingen van jullie vastgoed en de ontwikkelingen in de markt.

Onze succesvolle aanpak leidt tot een hoge klanttevredenheid. Verder praten?

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00