Skip to main content

Een goed onderhouden toestel is veilig, energiezuinig en werkt optimaal

We zorgen graag
goed voor uw toestel

Bonarius neemt het onderhoud aan uw cv-installatie serieus. U wilt immers altijd kunnen vertrouwen op een comfortabel huis en lekker warm water. Met onderhoud voorkomen we onverwachte storingen. Een goed onderhouden toestel is bovendien:

  • Veiliger: denk aan brandveiligheid en het voorkomen van koolmonoxide
  • Energiezuiniger: met een goed onderhouden installatie kunt u flink besparen
  • Milieuvriendelijker: als het toestel optimaal werkt, is dat beter voor het milieu

Weet u nog? Vroeger kwam er één keer per jaar een monteur bij u langs voor het onderhoud van uw cv-ketel. Hij maakte het toestel schoon en controleerde de werking. Als het nodig was, verving hij een onderdeel.

De toestellen van nu bevatten veel meer elektronica en zijn veel schoner. Preventief onderhoud is voldoende. Het voordeel? De monteur is veel sneller klaar en u heeft veel minder kans op storingen. Lees hier hoe een onderhoudsbezoek van Bonarius tegenwoordig in zijn werk gaat.

Zorg dat u thuis bent

Veiligheid gaat boven alles. Nog steeds overlijden jaarlijks mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. De oorzaak is vaak een slecht onderhouden geiser, boiler of cv-ketel, in combinatie met een gebrek aan ventilatie. Bonarius neemt het onderhoud aan uw cv-installatie heel serieus. Het is belangrijk dat u dat ook doet. Zorg daarom dat u thuis bent als wij langskomen, zodat wij het onderhoud aan uw toestel kunnen uitvoeren.

Preventief onderhoud in de wijk

Onze zwerm-aanpak is
uniek in Nederland

Bonarius onderhoudt ruim 200.000 cv- en warmwatertoestellen. Dat doen we voor de huurders van wooncorporaties en vastgoedbeheerders, maar ook voor particulieren. Een installatie die goed onderhouden is, heeft minder storingen, gaat langer mee en is zuiniger in gebruik. Bonarius is innovatief als het gaat om onderhoud. Zo werken wij met grote onderhoudsteams van wel 30 monteurs die allemaal tegelijk een wijk in gaan. Deze aanpak noemen we De Zwerm.

Play Video

Bekijk de video

Bonarius op Afstand

Slim beheren

Heeft u een nieuw toestel? Dan beheren wij deze waarschijnlijk op afstand. Nieuwe cv-toestellen zijn namelijk voorzien van slimme communicatiesoftware, waarmee wij de staat van uw toestel dagelijks kunnen aflezen. Dit noemen wij Bonarius op Afstand. Bij mogelijke problemen geeft het systeem meteen een seintje. Storingen zien we dus vaak al voordat u er last van heeft. We nemen dan contact met u op om de storing te verhelpen. En als het nodig is, maken we een afspraak voor een servicebezoek.

Moderne ketels zijn minder vervuild, omdat de lucht die nodig is voor de verbranding van buitenaf wordt aangezogen. We hoeven de ketels dus niet meer elk jaar voor de zekerheid te inspecteren en schoon te maken. Sterker nog: we hoeven alleen langs te komen wanneer we wéten dat er een onderdeel aan vervanging toe is. Vergelijk het met uw garage. Daar weten de monteurs ook precies bij welke kilometerstand welk onderdeel moet worden vervangen. Het onderhoud is dus preventief.

Arjan WierengaProjecten

Een nieuwe ketel?

Wij vervangen uw toestel als het tijd is

Een goed onderhouden toestel gaat lang mee. Maar hoe ouder de ketel, hoe groter de kans op storingen. Bonarius weet precies wanneer uw ketel vervangen moet worden. Meestal vervangen we alle toestellen in een complex of in een wijk. Dat is wel zo efficiënt. Als het nodig is vervangt Bonarius ook individuele toestellen, voor huurders en voor particulieren. U leest hier hoe het vervangen van uw toestel in zijn werk gaat.

De beste vakmannen en -vrouwen in Nederland

Onze monteurs zijn de beste van Nederland. We hebben installateurs die cv-installaties aanleggen, onderhoudsmonteurs die ervoor zorgen dat uw cv-installatie veilig en optimaal werkt en servicemonteurs die in actie komen bij storingen. Stuk voor stuk echte vakmannen, én vakvrouwen, met een passie voor techniek en kwaliteit. Ze weten hoe belangrijk het is dat problemen voorkomen óf snel verholpen worden en dat uw woning altijd lekker warm is. We vinden het ook belangrijk dat onze monteurs vriendelijk en netjes zijn. Daar besteden we veel aandacht aan.

Bent u huurder van een woningcorporatie?

En heeft u een toestel van Bonarius? Dan zorgen we samen voor het onderhoud daarvan. Gelukkig kunt u een storing vaak eenvoudig zelf verhelpen. Komt u er niet uit, dan mag u ons natuurlijk altijd bellen!

Kijk hier hoe u een storing zelf kunt oplossen

Bent u particulier?

Ook dan zorgen wij graag voor uw cv-toestel. Wij onderhouden álle merken en u bent verzekerd van snelle hulp bij een storing. onderhoudscontract kunt u op elk moment laten ingaan.

Lees hier alles over onze onderhoudscontracten

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00