Skip to main content

Duurzaam in alles
wat we doen

Verduurzamen? Dat is allang geen vraag meer. We moeten allemaal stappen gaan zetten: woningcorporaties, VvE’s en vastgoedeigenaren. Om energie te besparen, niet langer afhankelijk te zijn van fossiele bronnen en om uiteindelijk in 2050 CO2 neutraal te kunnen draaien.

De vraag is: hoe?

Volledig gasloos? In nieuwbouwprojecten gebeurt dat al. Maar veel bestaande woningen en bedrijfspanden zijn daar niet geschikt voor. En laten we eerlijk zijn: we hebben onvoldoende capaciteit om heel Nederland elektrisch te verwarmen. De overheid richt zich daarom op hybride toestellen, die vanaf 2026 verplicht worden gesteld bij cv-ketelvervanging.
Het plaatsen van hybride toestellen doen wij bij Bonarius inmiddels aan de lopende band. Zo hebben we in Diemen binnen één project 500 woningen voorzien van hybride installaties. Alle toestellen die we plaatsen, nemen we ook in beheer. Daarom hebben we als een van de weinige installatiebedrijven in Nederland ook al kennis en ervaring met het onderhoud en het monitoren van het gebruik. Dat is essentieel voor het blijven verbeteren van de energieprestaties van uw vastgoed op de lange termijn. Met deze kennis en expertise lopen we als Bonarius echt voorop.

One stop shop

Bij Bonarius werken we met een zogenaamde menukaart. Samen kiezen we de beste oplossing voor de situatie en maken we een stappenplan naar volledige verduurzaming van woningen en complexen. Dat is een integraal plan, waarin we ook de isolatie en bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen meenemen. Als opdrachtgever kunt u dat met uw eigen bouwpartner uitvoeren of met een van onze ketenpartners. Zo kunnen wij ons richten op het plaatsen, beheren en onderhouden van de comfort-installaties (warm water en verwarming) in combinatie met ventilatie (warmteterugwinning).

Een kwestie van gezond verstand

Er wordt volop geïnnoveerd, er komen dagelijks nieuwe oplossingen op de markt en er zijn allerlei rekentools voorhanden. Ons advies: blijf vooral logisch nadenken. In theorie kan alles, maar elke situatie is anders. Het moet passen, letterlijk en figuurlijk. Wij hebben daarom een selectiekader opgesteld voor de leveranciers waar wij mee werken, laten partijen pitch en toetsen producten op een aantal eenvoudige criteria. Zo kunnen we u goed adviseren over de laatste trends en ontwikkelingen.

“Hybride is meer dan alleen een tussenstap. Wij denken dat deze toestellen blijven, en in de toekomst eventueel kunnen gaan werken op biogas of waterstof.”

Renzo van Heusden

In verband met materiaalschaarste zijn de levertijden van toestellen langer geworden.
Wilt u cv-ketels gaan vervangen?

Meer over Bonarius in de praktijk? Bekijk alle cases
Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00