Skip to main content

Toestel vervangen

Een nieuw cv-toestel?

We horen vaak dat mensen ertegenop zien: het is koud, het geeft rommel en veel gedoe. Geen paniek…

De levenduur van een cv-toestel is wisselend. Maar over het algemeen geldt: hoe ouder de ketel, hoe minder zuinig deze werkt. En hoe meer kans op storingen u krijgt. In plaats van de storing te verhelpen, is het dan verstandiger om een nieuw toestel te plaatsen. Bonarius vervangt individuele toestellen als dat nodig is, voor huurders en voor particulieren. Daarnaast verzorgt Bonarius in opdracht van woningcorporaties volledige renovatieprojecten waarbij alle cv-installaties in een complex vervangen worden.

Een veilige installatie, door vakkundige monteurs

In één dag is de klus geklaard

Van begin tot eind geregeld

De monteurs van Bonarius vervangen niet alleen uw toestel, ze sluiten deze ook aan en vervangen de kranen en leidingen indien nodig. Ze controleren bovendien de rookgasafvoer en de gasleidingen. Dat is belangrijk met het oog op ongezonde rookgassen, gaslekkages en koolmonoxide. Natuurlijk demonteren we de oude cv-ketel voor u en voeren we deze af. En regelen we het nieuwe toestel helemaal voor u in. Het vervangen van uw toestel kan in één dag. Zodat u snel kunt genieten van optimaal comfort.

Doorgaans wordt gelijktijdig met de oude cv-ketel het rookgasafvoersysteem vervangen. We verwijderen het oude systeem en brengen een nieuw rookgaskanaal aan.

Woont u in een appartementencomplex, dan zullen we over het algemeen een schacht of koker moeten openmaken om het oude systeem te kunnen verwijderen en de nieuwe rookgaskanalen te kunnen aanbrengen. Bij gestapelde bouw, zoals een appartementencomplex, kan het voorkomen dat de cv-toestellen van meerdere onder elkaar gelegen woningen op één rookgasafvoersysteem zijn aangesloten. Het nieuwe systeem wordt in dat geval in één keer over alle verdiepingen vervangen. Bij het vervangen van een dergelijk collectief systeem, is het van belang dat alle bewoners die boven elkaar wonen op dezelfde dag thuis zijn. Uiteraard nemen we dit mee in onze planning.

U hoeft er niet tegenop te zien

Wanneer wij de toestellen in uw complex komen vervangen, krijgt u ruim van tevoren bericht. Ook sturen wij u uitgebreide informatie, zodat u goed voorbereid bent. Als het nodig is, zorgen we voor een kacheltje zodat u niet in de kou hoeft te zitten. Onze monteurs begrijpen dat u opziet tegen de rommel in huis. Daarom werken ze snel en netjes en ruimen ze alles aan het eind van de dag weer op.

We gaan niet naar huis voordat alles duidelijk is

Onze monteur stelt het nieuwe toestel samen met u af en geeft u een instructie. Gelukkig heeft u nauwelijks omkijken naar het nieuwe toestel. Moderne installaties worden door Bonarius op afstand gemonitord, zodat ze optimaal zuinig en veilig functioneren. En heeft u na afloop tóch nog een vraag? Dan kunt u ons natuurlijk altijd even bellen!

Slimme thermostaat

Een nieuw toestel betekent meestal ook een nieuwe thermostaat. Met de slimme thermostaten van nu kunt u nog meer energie besparen. Vraag onze monteur gerust om advies over de optimale instelling.

Onze zwerm-aanpak is uniek in Nederland

Sinds 2013 werken onze onderhoudsmonteurs samen in teams. We noemen dit ‘de zwerm’. Sinds 2019 hebben we ook een speciaal montageteam van 15 monteurs die samen op pad gaan om in één keer alle cv-toestellen en rookgasafvoeren in een complex te vervangen. Ze doen zo’n 20 woningen op een dag. Er rijdt een vrachtauto mee met materialen en een keetwagen. Ook zijn er altijd een technisch specialist en een kwaliteitscontroleur bij het team, zodat kleine aanpassingen direct kunnen worden uitgevoerd en uw nieuwe toestel meteen kan worden gecontroleerd. Het is een efficiënte operatie met als doel de overlast voor u als huurder zo minimaal mogelijk te maken.

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00