Skip to main content

Wij zijn Bonarius:
brengers van comfort

U kent Bonarius van de aanleg en
het onderhoud van cv-installaties

Dat is ook niet zo gek. Sterker nog, het reguliere onderhoud van ruim 270.000 centrale verwarmings- en warmwatertoestellen in opdracht van woning­corporaties en commerciële vastgoedbeheerders is onze core business.

Maar we doen veel meer. Zo adviseren we over duurzame oplossingen op het gebied van energiezuinige installaties. En we hebben een geheel eigen aanpak ontwikkeld voor het optimaliseren van het onderhoud en grootschalige ketelvervanging: de Zwerm.

Preventief onderhoud en ketelvervanging

Onze succesvolle zwerm-aanpak
is uniek in Nederland

Dagelijks gaan vier teams met monteurs, technisch specialisten, een kwaliteitscontroleur en een bus vol onderdelen op pad in diverse wijken. De drie onderhoudsteams bestaan uit 70 monteurs, zij voeren grootschalig preventief ketelonderhoud uit in zo’n 300 woningen per dag. Het montageteam telt 15 monteurs die in een dag de cv-ketels en rookgasafvoeren vervangen van 20 woningen. Met deze efficiënte aanpak zijn de juiste expertise en materiaal altijd voorradig, kunnen kleine reparaties meteen worden uitgevoerd en wordt al het werk direct door een kwaliteitsinspecteur nagekeken. Complexen kunnen supersnel worden aangepakt, met maximale voordelen voor onze opdrachtgevers en minimale overlast voor de bewoners!

Play Video

Bekijk de video van onze onderhoudszwerm

Advies & Engineering

We gaan voor performance, kwaliteit en service

Bonarius gelooft in een integrale, innovatieve aanpak, samen met u als opdrachtgever. We ontwikkelen innovatieve oplossingen op basis van de verwachtingen van uw installatiepark en de ontwikkelingen in de markt. Kennis en inzicht zijn voor ons leidend: technische managementrapportages en data-analyse vormen de basis voor resultaatgericht samenwerken. Vernieuwing zoeken we niet alleen in slimme oplossingen voor beheer en onderhoud, maar ook in andere vormen van samenwerking.

Bewonerscommunicatie

Bonarius weet waar
het om gaat

Comfort, lekker warm water en een veilige installatie, dat geeft een goed gevoel. Datzelfde geldt voor duidelijke communicatie. Of we nu een nieuwe installatie komen aanleggen of langskomen voor onderhoud: Bonarius zorgt voor heldere informatie over de werkzaamheden en de planning. Onze Front Office is 24/7 bereikbaar voor vragen of storingen. En onze monteurs zijn netjes en vriendelijk. Tevredenheid van bewoners, cliënten of medewerkers is namelijk niet alleen voor u, maar ook voor ons het allerbelangrijkst.

Montage, installatie & beheer

Onze processen zijn strak geregeld

Ons team van ruim 200 monteurs is gespecialiseerd in verwarming, ventilatie, elektrotechniek, loodgieterswerk en bouwfysica. Alles voor het comfort! Onze kennis en vakmanschap zetten we in voor zowel grootschalige renovatieprojecten als strategisch onderhoud. Maar ook de cv-installaties en klimaatsystemen van VVE’s of particulieren zijn bij ons in goede handen.

Service & Onderhoud

Veiligheid boven alles

Onderhoud is nodig voor veilige en optimaal presterende cv-installaties. Maar traditioneel correctief onderhoud, dat is verleden tijd. Ons grootschalige onderhoud is pro-actief en preventief. Storingen kunnen natuurlijk nooit helemaal voorkomen worden. Daarom is onze Front Office 24/7 bereikbaar. En onze monteurs? Die begrijpen hoe vervelend het is om in de kou te zitten. Ze doen er alles aan om de storing op te lossen, en gaan niet weg voordat alles het weer doet!

Proactief onderhoud

Bonarius op afstand (BOA):
monitoring van cv-installaties

De status van cv-ketels monitoren wij op afstand met het systeem BOA (Bonarius Op Afstand). Onderhoud wordt pas uitgevoerd als de ketel zélf aangeeft dat dat nodig is. En geeft het systeem een melding, zoeken wij meteen contact met de bewoner. Een échte storing kan dan vaak voorkomen worden. Zo maken we onderhoud veel inzichtelijker én efficiënter.

Lees meer over Bonarius op Afstand

Inspectie & Keuring

Van conditiemetingen tot legionellapreventie

Wij voeren op grote schaal inspecties en keuringen uit. Denk aan conditiemetingen in woningen, op basis van de norm NEN-2767. Onze monteurs controleren de cv-installaties, maar ook aanwezige elektra, aarding en ventilatie. Veiligheid is daarbij altijd ons uitgangspunt. Bovendien zorgen we voor heldere rapportages, waarin alle risico’s én verbeteringen uitgelicht worden.

Als één van de grootste installateurs van Nederland hebben wij ook alle expertise op het gebied van legionellapreventie. Wij zijn BRL6010 gecertificeerd en helpen om voor prioritaire locaties risico-analyses en beheersplannen te maken.

Duurzame oplossingen

Advisering, uitvoering en monitoring
van duurzame maatregelen

Naast de installatietechniek richten we ons steeds meer op duurzame installaties. Denk aan zonnepanelen of warmtepompen voor het opwekken van warm water.  Met Bonarius op Afstand (BOA) kunnen we de energieprestaties van installaties goed monitoren en u adviseren over labelsprongen en verduurzaming van uw vastgoed.

Meer over Bonarius in de praktijk? Bekijk alle cases
Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00