Skip to main content

Wij zijn Bonarius Bedrijven.
Een middelgroot familiebedrijf
met ruim 400 medewerkers.

Onze basis is al 70 jaar: kwaliteit in techniek en dienstverlening. We hebben alles in huis en regelen dingen gewoon strak. Doen alles altijd nét iets beter. Dat heeft ons al veel gebracht. Een vooraanstaande positie in de branche bijvoorbeeld. En marktleiderschap in de regio.

We hebben een eigen manier van doen en
zijn koploper in nieuwe ontwikkelingen

Of het nu gaat om beheer op afstand, onze innovatieve oplossing voor grootschalig onderhoud of vooruitstrevende manieren van samenwerken.

Een indrukwekkende aanpak, zeggen onze klanten. En de klanten van onze klanten. Dat zijn de bewoners of de huurders waar we het allemaal voor doen. Comfort, een veilig en goed gevoel, dat brengen we. En daarin zijn we graag de beste van Nederland.

Duurzaam in alles wat we doen

Al onze kennis over duurzame installaties passen we ook toe op onze eigen bedrijfsvoering. We hebben onze panden voorzien van genoeg zonnepanelen voor onze kantoren en ons elektrische wagenpark. Zelfs de keten op de locaties waar onze monteurs aan het werk zijn, hebben zonnepanelen om zo in eigen stroom te kunnen voorzien. Met onze zwerm-aanpak besparen we nog eens extra energie: de auto’s blijven op één plek en we gaan met z’n allen de wijk in.

Hergebruik en circulariteit
Circulariteit heeft onze aandacht. Dat begint met bewust werken, éérst de werkbon checken voor je het materiaal uit de verpakking haalt bijvoorbeeld. Natuurlijk kunnen we niet al het afval voorkomen, zoals metaal en karton. Dat scheiden we zorgvuldig zodat het optimaal gerecycled kan worden. Waar mogelijk hergebruiken we producten. Zo zetten we bijvoorbeeld refurbished cv-ketels in projecten in.

Onze mensen

Behalve ambitieus, zijn we ook
betrokken en sociaal

Dat is onze familiecultuur. We doen alles met eigen mensen. Onze monteurs vormen het hart van ons bedrijf. Stoere vakmannen en -vrouwen, stuk voor stuk professionals die altijd klaarstaan. Voor onze klanten en voor elkaar. Het vinden van goeie installateurs is ook voor ons een uitdaging. Daarom leiden we ze het liefst zelf op binnen onze Bonarius Academy. Door te investeren in opleiding, ontwikkeling én een goeie sfeer, zijn onze mensen betrokken en loyaal. We zijn één team: samen uit, samen thuis.

Onze toekomst

We hebben een jong management met veel plannen

We voelen ons thuis in de corporatiewereld. Dat willen we graag uitbouwen. Door steeds meer langdurige samenwerkingen aan te gaan. Te focussen op resultaat en vooral: transparantie daarin. Alleen zo kunnen we dienstverlening en kwaliteit écht verbeteren.

Onze expertise zetten we ook steeds vaker in voor opdrachtgevers in andere sectoren: zorg, onderwijs en vastgoed. Altijd op een basis van integriteit en vertrouwen.

Ons werkgebied gaan we niet uitbreiden, wel verdichten. Door actiever te worden op de particuliere markt bijvoorbeeld. Groeien op termijn dus. En dagelijks samen de puntjes op de i blijven zetten.

De transitie naar een duurzame wereld heeft onze volledige aandacht. Installatietechniek speelt daar immers een belangrijke rol in. Volledig gasloos? Dat zien we niet zo gauw gebeuren. Maar er zijn verschillende scenario’s en daar kunnen wij onze opdrachtgevers goed in adviseren. Door zin en onzin te scheiden en evidence based inzicht te bieden.

Onze organisatie

Bonarius Bedrijven bestaat uit de werkmaatschappijen Bonarius Techniek en Bonarius Service

Bonarius Techniek verzorgt het ontwerp en de uitvoering van de installatietechniek voor grootschalige nieuwbouw- en renovatieprojecten. Denk aan gecombineerde warmwater- en centrale verwarmingsinstallaties, elektrotechnische installaties of duurzame installaties zoals warmtepompen en zonnepanelen.

Bonarius Service is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van ruim 270.000 cv-installaties. Onze aanpak is vernieuwend. We zetten intelligente technieken in om een deel van het beheer op afstand te kunnen uitvoeren. Dit noemen we Bonarius op afstand. En met onze Zwerm-aanpak kunnen we met één team tot wel 330 woningen per dag bezoeken. Bij onze monteurs én bij onze Front Office staan performance en kwaliteit van dienstverlening voorop.

Algemene Leveringsvoorwaarden

Bonarius hanteert de algemene leveringsvoorwaarden zoals vastgesteld
door Techniek Nederland.

We zijn een totaalinstallateur omdat we onze klanten over de hele linie ontzorgen en onze verantwoordelijkheid in de keten nemen. Onze core business, dat zijn de werktuigbouwkundige werkzaamheden: projecten, service en onderhoud. Loodgieterswerk en legionellapreventie horen daar vanzelfsprekend bij. Daarnaast zetten we duurzame technieken in zoals warmtekoudeopslag, zonlichtsystemen en warmtepompen.

Onze locaties

BONARIUS HEEFT VIER VESTIGINGEN

In Zwanenburg zijn diverse afdelingen gecentraliseerd, waaronder onze Front Office, de Bonarius Academy en het centrale magazijn. Daarnaast hebben we vestigingen in Utrecht, Den Haag en Arnhem om de werkzaamheden voor opdrachtgevers in de regio’s Midden-Nederland, Zuid-Holland en Oost-Nederland goed uit te kunnen voeren.

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00