Skip to main content

Alles over uw cv-ketel —

voor een fijn, warm huis

Bij Bonarius doen we er alles aan om te zorgen dat u het hele jaar door een lekker warme woning heeft. Zo zorgen we voor een goede, veilige installatie en regelmatig onderhoud. Lees hier wat u zelf kunt doen om uw toestel optimaal en zo zuinig mogelijk te laten functioneren.

Uw cv-toestel is het hart van uw verwarmingsinstallatie. Om storingen te voorkomen, is het verstandig om 1x per jaar de waterdruk te controleren, de radiatoren te ontluchten en de cv-installatie bij te vullen. U zult merken dat uw woning daarna weer sneller en beter warm wordt. En doordat het verwarmingssysteem optimaal werkt, bespaart u ook nog energie. Een goed moment is het najaar. Dan bent u goed voorbereid op de winter. In een paar eenvoudige stappen kunt u het hele verwarmingssysteem nalopen.

1. Waterdruk controleren

De waterdruk in uw cv-installatie moet minimaal 1.2 bar zijn. Controleer de waterdruk eens per (half) jaar en als het nodig is: bijvullen!

Zo controleert u dit zelf

2. Water bijvullen

Te lage waterdruk kan leiden tot storingen, slijtage van uw installatie en hogere energiekosten. Regelmatig bijvullen van de radiatoren is dus belangrijk. Lees hier hoe u dat doet.

Zo werkt bijvullen

3. Radiatoren ontluchten

Als er te veel lucht in uw cv-installatie zit, wordt deze minder snel en minder goed warm. Misschien heeft u ook last van borrelende geluiden in de radiatoren. Dit kan op den duur leiden tot serieuze storingen. Dat voorkomt u door regelmatig de radiatoren te ontluchten!

Zo werkt zelf ontluchten

4. Thermostaat controleren

Verandert er iets in uw agenda? Pas dan ook de thermostaat aan. Die werkt trouwens op batterijen. Vervang deze op tijd!

Lees hier alles over uw thermostaat

Print hier de uitgebreide instructie voor een Intergas Kombi Kompakt HR-ketel of een Intergas Kombi Kompakt HRE-ketel.

Een storing? Verhelp ‘m zelf!

Geen warm water? Een koud huis? Dat komt nooit op het goede moment. Extra vervelend als u dan moet wachten op een monteur. Gelukkig kunt u een storing vaak eenvoudig zelf verhelpen. Komt u er niet uit, dan mag u ons natuurlijk altijd bellen!

Kijk hier hoe u een storing zelf kunt oplossen

Helpt dit niet, of komt u er zelf niet uit?

Bel ons, misschien komen we er samen uit. En anders maken we meteen een afspraak voor onze servicemonteur. U kunt de storing ook online melden.

Storingen: 088 – 115 13 13

Energie besparen, maar wél lekker
comfortabel wonen!

De thermostaat slim gebruiken, de warmtepomp langzamer afstellen óf de oven na gebruik lekker open laten staan. Zo simpel is het vaak om energie te besparen.

Bekijk hier onze tips

Bent u particulier en wilt u een servicecontract afsluiten?

Regelmatig onderhoud van uw cv-toestel is belangrijk voor een veilig en comfortabel verwarmd huis. U voorkomt bovendien storingen en dure reparaties. Een goed onderhouden toestel is ook nog eens zuiniger in gebruik en gaat langer mee. Een Bonarius Servicecontract is er voor cv-toestellen van álle merken. Wij komen dan jaarlijks bij u langs voor onderhoud én bij storingen mag u ons 24/7 bellen.

Zo werkt dat

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00