Skip to main content

Bonarius coördineert volledige

technische dienstverlening voor

HVO Querido

HVO Querido

Een verstopte toiletpot, een brandmelder die midden in de nacht blijft afgaan of de cv-ketel die net in het weekend uitvalt. Dit soort problemen komt bij niemand gelegen, maar op de zorglocaties van HVO Querido kunnen ze het er echt niet bij hebben. Daarom schakelde de zorgorganisatie Bonarius in voor de coördinatie van calamiteiten buiten kantoortijden. De front office van Bonarius is altijd stand-by en stuurt zo snel mogelijk de juiste mensen op pad.

HVO Querido is met 1.100 medewerkers actief in de regio Amsterdam. Op ruim 50 locaties ondersteunen ze mensen met een psychiatrische beperking of sociaaleconomische problemen met opvang, woonbegeleiding en dagbesteding. Deze zorglocaties zijn redelijk omvangrijk, van woningen tot grote gebouwen, met verschillende type technische installaties. Om het functioneren van de gebouwen en de installaties buiten kantoortijden te waarborgen is Bonarius als coördinerende partij aangesteld.

Cliënten komen op de eerste plaats

Van levensbedreigende calamiteiten tot hinderlijke storingen

Bonarius is al langer verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de werktuigbouwkundige installaties van HVO-Querido, maar verzorgt sinds 2016 ook de volledige technische dienstverlening in de avonden en weekenden.

Buiten kantoortijden is op de zorglocaties geen technische dienst aanwezig. Er zijn alleen zorgmedewerkers en die hebben hun handen al vol. Storingen komen regelmatig voor, soms zijn cliënten daar direct bij betrokken. Denk aan ruitbreuk, lekkages of bewoners die zichzelf buitengesloten hebben. De eerste zorg moet dan naar de cliënten kunnen gaan, er is geen tijd voor een zoektocht naar iemand die de boel komt repareren.

Bonarius in de rol
van opdrachtgever

Bonarius schakelt volgens een protocol preferred suppliers in voor het oplossen van de diverse technische problemen. Denk aan aannemers, glaszetters, elektrotechnici en loodgieters. Zo kunnen behalve storingen aan cv of ventilatie ook stroomstoringen, issues met brand- en inbraakbeveiliging, hang- en sluitwerk, telefoon, internet, AV of het riool meteen opgelost worden. De afspraak: binnen twee uur is een gespecialiseerde monteur aanwezig!

Een kwetsbare doelgroep

Met zo’n 150 meldingen op jaarbasis is het voor de front office van Bonarius geen grote belasting. Ze vinden het vooral een bijzonder project. Elga van Loon, teamleider, zou het niet willen missen: “Het is fijn om te werken voor deze doelgroep. Het zijn mensen die toch wat meer aandacht nodig hebben. Er geldt een speciale gedragscode. Als front office zijn wij daar goed op ingewerkt. Doordat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, hebben we ook in ons reguliere werk regelmatig te maken met mensen die verward zijn, of eigenlijk gewoon heel graag een praatje willen maken. Wij koppelen dit altijd terug naar de woningcorporatie, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Ook in de opleiding van de monteurs besteedt Bonarius hier aandacht aan. We komen bij zo veel mensen over de vloer. Maar ze zijn wel wat gewend hoor, ze doen gewoon hun werk en blijven altijd netjes en aardig.”

“Bonarius is het aanspreekpunt, maar regelt ook alles. De medewerkers van HVO Querido kunnen zo hun tijd besteden aan het verlenen van zorg.”

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00