Skip to main content

Unieke ‘zwermaanpak’ succesvol:
nu ook een Montage-zwerm!

Als Bonarius zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze dienstverleningsprocessen te optimaliseren. Zo introduceerden wij in 2013 de unieke ‘zwerm-aanpak’ voor het preventief onderhoud: onderhoudsmonteurs gaan in één team (de zwerm) van zo’n 30 personen de wijk in zodat ze huis aan huis grootschalig ketelonderhoud kunnen verrichten.

Bonarius telde al twee van deze zwermteams; één team voor preventief onderhoud in Amsterdam en één team voor de rest van de Randstad. Vanwege het grote succes van deze efficiënte werkwijze, is er begin 2019 een derde team aan toegevoegd: de Montage-zwerm.

De montage-zwerm bestaat uit een team van circa 15 monteurs die cv-ketels en rookgasafvoersystemen vervangen (in zo’n 20 woningen per dag). Zij worden begeleid door een technisch specialist en een kwaliteitscontroleur. Ook rijdt een vrachtauto – voorzien van materialen – en een keetwagen mee. De logistiek is op deze manier gecentraliseerd en de aansturing & kwaliteitsbewaking kunnen op teamniveau plaatsvinden. Kleine aanpassingen kunnen direct worden uitgevoerd en de vervanging wordt meteen door een kwaliteitsinspecteur nagekeken. Daarnaast kunnen jonge monteurs gemakkelijk opgeleid worden.

Het is spectaculair om te zien hoe snel een complex aangepakt kan worden! Een efficiënte operatie waarmee de overlast voor de bewoners tot een minimum wordt beperkt.
Deze aanpak verhoogt de kwaliteit en verlaagt de kosten. Daarnaast wordt het aantal niet-thuis bezoeken teruggedrongen.

Onze montage-zwerm maakt gebruik maken van twee gloednieuwe vrachtauto’s, te herkennen aan de frisse Bonarius huisstijl!

Wilt u zien hoe De Zwerm werkt? Bekijk hier de leuke video die we hebben gemaakt!

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00