Skip to main content

De SER (Sociaal-Economische Raad) zet vol in op een skillsgerichte arbeidsmarkt waarbij er meer moet worden gekeken naar de vaardigheden, competenties, kennis en bekwaamheid van werkzoekenden dan alleen naar de behaalde diploma’s. Daarom lichten zij in hun digitale magazine bedrijven uit die aan de slag zijn gegaan met een skillsgerichte aanpak, zoals Microsoft, Rabobank en Inholland.

Dat het belangrijk is om als bedrijf te investeren in de skills van je medewerkers snappen wij bij Bonarius natuurlijk als geen ander. Binnen de Bonarius Academy leiden wij  namelijk al jaren zij-instromers en jong talent op tot gekwalificeerde monteurs. Vandaar dat de SER ook Arjen Binkhorst, opleidingscoördinator binnen onze eigen Academy, heeft geïnterviewd voor het SERmagazine.

Naast opleidingscoördinator is Arjen hybride docent aan het ROC van Amsterdam. Waarmee de Bonarius Academy een samenwerking is aangegaan om de aankomende monteurs de mogelijkheid te geven om de benodigde mbo-certificaten en diploma’s te behalen. In het interview licht hij onder andere toe hoe deze succesvolle aanpak er niet alleen voor zorgt dat zij-instromers en jong talent alle fijne kneepjes van het vak leren, maar er ook voor zorgt dat medewerkers goed op hun plek zitten bij Bonarius: ‘Door meer naar de volledige skills-set van iemand te kijken, kunnen soms bijzondere matches worden gemaakt. Matches waardoor personeel dat zich op andere maar voor het bedrijf ook interessante skills verder wil ontwikkelen, behouden kan worden’.

Lees het hele interview met Arjen hier of kom meer te weten over de Bonarius Academy.

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00