Skip to main content

Renzo van Heusden per 1 oktober 2020
mede-eigenaar van Bonarius

Al sinds het jaar 2000 is Herman van Heusden eigenaar van Bonarius. In de afgelopen 20 jaar heeft hij het bedrijf laten groeien en bloeien tot een kwalitatief hoogwaardig dienstverlener. Waar gestart werd met 30.000 woningen in beheer, heeft Bonarius nu ruim 200.000 individuele en 550 collectieve installaties in beheer. Waar vanuit een gebouwtje in Boesingheliede de regio Amsterdam werd bediend, beslaat ons werkgebied inmiddels half Nederland, gerund vanuit vier mooie vestigingen. En waar de organisatie eerst bestond uit 60 medewerkers, staan we nu met bijna 300 man sterk.

Ruim 10 jaar geleden adviseerde de Raad van Commissarissen Herman om vroegtijdig te starten met zijn opvolging. En zo geschiedde. In 2012 maakte zijn zoon Renzo van Heusden de overstap naar Bonarius. Renzo heeft vanaf dat moment diverse functies vervuld en in 2016 droeg Herman officieel de dagelijkse leiding aan hem over. Onder de bevlogen leiding van Renzo is het managementteam verder uitgebreid, zijn efficiencyslagen gemaakt, werden de kwaliteitsdoelen nog hoger gesteld en is flink geïnvesteerd in ontwikkeling en opleiding met als pronkstuk onze eigen Bonarius Academy.

In 2016 was de eerste stap in de opvolging gezet. En nu, 4 jaar later, is het tijd voor de tweede stap. Op 30 september 2020 heeft Herman de helft van de aandelen van Bonarius overgedragen aan Renzo. Per 1 oktober 2020 is Renzo niet alleen de CEO maar ook mede-eigenaar van Bonarius.

Voor Herman, Renzo en het gehele bedrijf is dit een belangrijke en feestelijke gebeurtenis. Het is ook een garantie naar de toekomst waarmee we de continuïteit van Bonarius en de samenwerking met onze opdrachtgevers, leveranciers en andere zakenrelaties waarborgen.

De tweede generatie Van Heusden is nu mede-eigenaar van Bonarius en de derde wordt al klaargestoomd. De gedeeltelijke overdracht van het eigenaarschap betekent overigens niet dat Herman afscheid neemt. Integendeel, hij blijft onderdeel van de directie, houdt nog een aantal grote corporaties onder zijn hoede en zal diverse klantencontacten onderhouden.

We kijken uit naar de volgende 20 jaar Bonarius!

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00