Skip to main content

Duurzaam met Bonarius

De Tiber en de Nijl hebben niet alleen met elkaar gemeen dat het rivieren zijn; het zijn ook twee flatgebouwen in Amstelveen. Bonarius heeft hier afgelopen zomer een zonnig project gedraaid!

In opdracht van Eigen Haard plaatste Bonarius zonnepanelen op de daken van de flats De Tiber en De Nijl in Amstelveen. De zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van warmwater, die de oude (open) geisers en boilers, in de woningen vervangen.

Naast het aanbrengen van deze zonnepanelen verving Bonarius ook direct de oude bestaande VR ketels door nieuwe HR ketels. Deze zorgen voor de naverwarming van de boilers en zorgen separaat voor de centrale verwarming.

In de afgelopen maanden werd er dagelijks één strang vervangen; dit betekende dat er iedere dag zo’n zes huishoudens werden aangesloten op het nieuwe, duurzame systeem.

Het project leverden we eind 2017 al op onder leiding van senior project manager Han van Ekert, maar in de toekomst zullen er ongetwijfeld nog meer van dit soort (zonnige) projecten volgen!

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00