Skip to main content

Collectieve rookgasafvoersysteem vervanging

Vervanging het collectieve rookgasafvoersysteem bij de VvE de Stadshuizen

Opdrachtgever

Projectnr. BT223185

Projectomschrijving

Vervanging van het collectieve rookgasafvoersysteem aan de Donker Curtiusstraat te Amsterdam

Wij zijn Bonarius: brengers van comfort

En verantwoordelijk voor het onderhoud en vervanging van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

Wij hebben van VvE De Stadshuizen opdracht gekregen om bij u in de woning de collectieve rookgasafvoerkanalen te vervangen.

Bij de huur woningen van Lieven De Key worden ook de cv-ketels vervangen. Voor de particulieren bewoners heeft Bonarius ook de mogelijkheid om de cv-ketel te vervangen indien nodig.

Op deze website informeren wij u over het project om eventuele vragen op voorhand te beantwoorden en u te informeren over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden in uw woning.

Wat gaat er gebeuren

Wat gaan we doen en wat zijn de voordelen voor u?

De werkzaamheden bij u in de woning duren één dag of twee dagen, in Blok A (huisnummer 31 t/m 55) duren de werkzaamheden één dag. In Blok B (huisnummer 57 t/m 161) duren de werkzaamheden twee dagen. Kijk goed in uw aankondiging om er zeker van te zijn om welke datum(s) het voor u betreft.

Tijdens deze werkzaamheden heeft u geen verwarming en warm water, voor de tweedaagse werkzaamheden betreft dit ook de avond en nacht. Het koude water zal wel beschikbaar zijn.

Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij de chef-monteur.

Na oplevering heeft u weer een betrouwbare cv-installatie die voldoet aan de wet- en regelgeving.

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden worden in de periode van 29 april t/m 07 mei 2024 bij u in het complex uitgevoerd.

Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken. Daarom vragen wij u vriendelijk de plek waar de huidige Cv-ketel hangt leeg te ruimen.

Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op.

De werkzaamheden per toren beschreven.

Blok A | Boven de cv-ketel wordt een sparing gemaakt in de schachtwand om het rookgasafvoer te vervangen. De sparing wordt met een brandwerende plaat, inclusief isolatie dichtgezet.

De werkzaamheden zullen 2 dagen in beslag nemen

Afwijkende torens | In de torens Noord 2 (N-2) en Zuid 2 (Z-2) in deze torens kunnen geen sparingen gemaakt worden in de betonnen schachtwand tussen het rookgasafvoerkanaal en de cv-ketel, vanwege de dragende constructie. Er wordt een sparing (ter grootte van 1x1m) gemaakt in de schachtwand in de slaapkamer. Graag vragen wij u deze wand vrij te maken op voorhand van de werkzaamheden. Deze wand wordt door onze aannemer Geel Ronitz Bouwgroep tijdens de werkzaamheden hersteld en schilder klaar afgewerkt.

De werkzaamheden zullen ook 2 dagen in beslag nemen

Blok B | Boven de cv-ketel wordt een sparing gemaakt in de schachtwand om het rookgasafvoer te vervangen. De sparing wordt met een brandwerende plaat, inclusief isolatie dichtgezet. De sparing wordt met een brandwerende plaat, inclusief isolatie dichtgezet.

De werkzaamheden zullen 1 dag in beslag nemen

Cv-ketel kopen voor particulieren 

Indien u kiest voor Bonarius als installateur van uw nieuwe cv-ketel biedt dat een aantal voordelen:

 • Projectkorting op de installatie van de cv-ketel.
 • Installatie op dezelfde dag als de vervanging van het rookgasafvoerkanaal.
 • Mogelijkheid tot extra optie (smart kamerthermostaten, vuil/lucht afscheiders etc.).
 • Installatie is inclusief montage en het vervangen van benodigde appendages.

Kijkt u hiervoor op onze website www.bonarius.com/bestellen

Volg de volgende stappen:

 1. Voer uw postcode in
 2. Kies ‘Ik woon in een appartement en heb een bericht ontvangen over werkzaamheden aan het rookgasafvoersysteem’
 3. Kies ‘Het rookgasafvoersysteem wordt door Bonarius vervangen’
 4. Kies ‘Ik wil een nieuwe cv-ketel bestellen’ en voer de volgende projectcode in: BT223185
 5. Kies de gewenste cv-ketel
  LET OP: een Intergas CW5 HRE 36/30A kan niet worden aangesloten op het nieuwe collectieve rookgasafvoersysteem. U kunt dus kiezen voor een CW3 of een CW4.
 6. Kies ´Mijn situatie voldoet niet aan de hierboven genoemde voorwaarden voor standaard vervanging. De kosten zijn nader te bepalen’. De kosten hiervan zijn voor de VvE.
 7.         Vervolgens kunt u kiezen uit diverse extra opties. De Honeywell Round thermostaat wordt standaard geïnstalleerd tenzij u anders kiest/aangeeft.De projectkorting wordt automatisch verrekend zodra u kiest voor de optie ‘Het rookgasafvoersysteem wordt door Bonarius vervangen’.

Blok A en Blok B indeling

Indicatie collectieve rookgasafvoer

Indicatie nieuwe cv-ketel (meerdere opties voor particulieren mogelijk)

Indicatie nieuwe thermostaat(meerdere opties voor particulieren mogelijk)

Herkenbaarheid personeel Geel Ronitz Bouwgroep

Op de dagen van de werkzaamheden

Waar nodig plakken we de vloer af van de route die onze monteurs mogen lopen. Dat voorkomt beschadigingen.

Wij beginnen de dag met het openen van de schachtwand en het uit bedrijfstellen van de cv-ketel. Dit betekent dat u vanaf 8.00 uur geen warmte en warm water meer heeft. De oude materialen worden naar buiten afgevoerd en nog dezelfde dag opgehaald voor verantwoorde verwerking.

Wij maken een nieuw rookgasafvoerkanaal voor de Cv-ketel.

Wij installeren en testen de (nieuwe) Cv-ketel. Wij testen of u weer verwarming en warm water heeft.

Uiteraard worden alle ruimtes waar wij werken aan het einde van de dag netjes achtergelaten.

Kwaliteitscontrole

Steekproefsgewijs worden de nieuw geplaatste toestellen door onze eigen kwaliteitsinspecteur bekeken en beoordeeld. Zo waarborgen we dat de kwaliteit en uitvoering van de installaties consistent van het juiste niveau zijn.

Oplevering

Als de werkzaamheden zijn beëindigd, stellen we samen met u vast of het werk goed is uitgevoerd en of er wellicht nog zaken niet in orde zijn. We maken aantekeningen in een opleveringsrapport.

 • We maken afspraken over de afwerking van eventuele opleverpunten.
 • U krijgt uitleg over de werking van de nieuwe installatie.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Voor vragen over de planning van de werkzaamheden kunt u tijdens werktijd terecht bij ons Planbureau.

Telefoon: 088 – 115 13 01
Onze werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 15.00 uur.

Calamiteiten buiten werktijd

Voor calamiteiten en dringende zaken buiten werktijd kunt u terecht bij:

Bonarius Bedrijven
Telefoon: 088-115 13 13

Overige vragen

Voor overige vragen kunt u terecht bij uw VvE bestuur

 

 

Belangrijk om te weten

Toegankelijk

Bij het onderhoud aan de installatie is het vanuit het oogpunt van de bereikbaarheid en de veiligheid aan te raden geen spullen op te slaan op of rond de plek van de nieuwe cv–ketel.

Herkenbaarheid personeel

Om ervoor te zorgen dat u onze medewerkers kunt herkennen, dragen zij allemaal kleding met een herkenbaar logo van Bonarius. Te allen tijden kunnen zij zich legitimeren. Daarnaast is het goed te weten dat medewerkers van Bonarius geen radio aanzetten tijdens de werkzaamheden en dat zij niet roken in uw woning en tuin.

Schade voorkomen

Het is vervelend als er onbedoeld iets stuk gaat tijdens het werken. Daarom nemen we vooraf al maatregelen zoals het afdekken van uw vloeren op de plekken waar wij moeten werken. Onze medewerkers werken netjes en met respect in uw woning. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen komt het helaas weleens voor dat er schade ontstaat. Als dit het geval is, meldt u dat dan zo spoedig mogelijk bij de chef-monteur van bonarius. De contactgegevens staan hierboven vermeld.

Elektriciteit

Tijdens de werkzaamheden heeft u gewoon elektriciteit. Bonarius maakt wel gebruik van stroom uit de woning voor enkele werkzaamheden.

Veelgestelde vragen

Is het nodig om tijdens de werkzaamheden thuis te zijn?

Ja, tijdens de werkzaamheden dient u thuis te zijn of ons toegang te verlenen tot de woning (bijvoorbeeld via een buurman of buurvrouw). Het is belangrijk dat er een meerderjarig persoon aanwezig is.

Hoe herken ik een Bonarius-medewerker?

Er staat een monteur voor de deur die zegt van Bonarius te zijn. Hoe kan ik controleren of dat echt zo is?

 1. Bonarius werkt in principe altijd op afspraak. U heeft dus zelf gebeld voor een afspraak of u heeft een afspraakbevestiging ontvangen.
 2. Alle monteurs van Bonarius kunnen zich legitimeren. Zij dragen altijd legitimatie bij zich en zullen deze desgevraagd aan u tonen. Tevens dragen ze herkenbare kleding met Bonarius logo.
 3. In het geval van calamiteiten is het mogelijk dat monteurs onaangekondigd bij u aanbellen. Controleer dan altijd de legitimatie van de monteur.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De duur van de werkzaamheden staat vermeld op de aankondiging.

Kan ik mijn eigendommen door een medewerker van Bonarius laten verplaatsen?

Nee, de monteur is niet bevoegd om uw privé eigendommen rondom de cv-installatie te verplaatsen. Wij vragen u ook vriendelijk eventuele spullen die de doorgang belemmeren (bijvoorbeeld een wasmachine) zelf te verplaatsen. Als de werkplek niet goed toegankelijk is, aanvaardt Bonarius geen aansprakelijkheid voor schade aan uw eigendommen naar aanleiding van de werkzaamheden.

Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht over de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunt u terecht bij de chef-monteur van Bonarius, de contactgegevens staan hierboven vermeld.

Heb ik ’s avonds weer warm water en / of verwarming?

Ja, de werkzaamheden nemen maximaal een dag in beslag. Dit betekent dat u ’s avonds weer warm water en verwarming heeft.

Wat moet ik doen als ik na de werkzaamheden geen verwarming of warm water meer heb?

In dat geval kunt u contact opnemen met het storingsnummer van Bonarius, tel 088-115 13 13. Dit nummer is 24/7 te bereiken.

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00