Skip to main content

CV-ketel en rookgaskanalen vervanging

NIEUWE CV-KETEL MET ROOKGASKANALEN Kortenaerstraat E.O te IJMUIDEN Velison Wonen BT213202

Opdrachtgever

Projectnr. BT213191

Projectomschrijving

Opdrachtgever:              Velison Wonen

Projectnummer:             BT213202

Complex:                          Diverse   

Projectomschrijving:   Nieuwe CV-ketel & Rookgaskanalen diverse clusters IJmuiden eo.

Wij zijn Bonarius: brengers van comfort

En verantwoordelijk voor het onderhoud en vervanging van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

Wij hebben van uw verhuurder opdracht gekregen om de Cv-ketels te vervangen binnen uw postcode gebied. Uw huidige Cv-ketel heeft zijn levensduur bereikt en deze vervangen wij voor een nieuw, zuiniger exemplaar. Op deze website informeren wij u over het project om eventuele vragen op voorhand te beantwoorden en u te informeren over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden in uw woning.

Wat gaat er gebeuren

Wat gaan we doen en wat zijn de voordelen voor u?

In opdracht van uw verhuurder gaan we de cv-ketel vervangen. De werkzaamheden bij u in de woning duurt één dag, tijdens deze werkzaamheden heeft geen verwarming en warm water. Voor het vervangen van de cv-ketel kan het voor komen dat wij bouwkundige werkzaamheden dienen uit te voeren zoals het open halen en herstellen van de plafond delen.

Na oplevering heeft u weer een betrouwbare cv-ketel die voldoet aan de wet,-regelgeving.

Uw veiligheid voorop

Vanaf 1 juli 2022 word het verplicht om op elke verdieping en,-of vluchtweg een rook/brand melder te hebben. Wij zullen dan ook optische brandmelders monteren in de ruimtes van de samenvallende vluchtweg, aangrenzende verblijfsruimte(n) en ruimtes met een verhoogd brand risico. Dat geld voor de portiek woningen (gelijkvloers) in de woonkamer en de hal. In de eengezinswoningen  monteren wij de brandmelder in de woonkamer, hal, de overloop op de 1e verdieping en op zolder.

Een rookmelder is een apparaat dat reageert op de rookverschijnselen van een brand. Het heeft twee functies, namelijk het signaleren van een brand en het waarschuwen van bewoners door het afgeven van een alarmsignaal. Bij sommige rookmelders is het mogelijk deze aan elkaar te koppelen zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven als één van de rookmelders een brand detecteert. Autonome melders: dit zijn melders die op batterijen werken. U dient ze verder dus niet aan het elektriciteitsnet aan te sluiten.

De gemonteerde rook/brand melders zijn melders met lithium-batterij en dienen nooit vervangen te worden; ze gaan 10 jaar mee.

Na tien jaar dient u een melder altijd integraal te vervangen. Dat is om  de betrouwbaarheid van de sensor te kunnen garanderen.

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden staan gepland in de periode van maandag 11 oktober tot en met dinsdag 19 oktober 2021.

Tijdens het vervangen van de cv-ketel heeft u geen verwarming en warm water. Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij de monteur.

Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken . Daarom vragen wij u vriendelijk de plek waar de huidige ketel hangt, leeg te ruimen.

Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op.

Indicatie nieuwe cv-ketel en thermostaat

Op de dagen van de werkzaamheden

Waar nodig plakken we de vloer af van de route die onze monteurs mogen lopen. Dat voorkomt beschadigingen.

Wij verwijderen de oude Cv-ketel. Dit betekent dat u vanaf 7.30 uur geen warmte en warm water meer heeft. De oude cv-ketel wordt naar buiten afgevoerd en nog dezelfde dag opgehaald voor verantwoorde verwerking.

Wij maken een nieuw rookgasafvoer voor de Cv-ketel.

Wij testen de nieuwe Cv-ketel. Wij testen of u weer verwarming en warm water heeft.

Uiteraard worden alle ruimtes waar wij werken aan het einde van de dag netjes achtergelaten.

Kwaliteitscontrole

Steekproefsgewijs worden de nieuw geplaatste toestellen door onze eigen kwaliteitsinspecteur bekeken en beoordeeld. Zo waarborgen we dat de kwaliteit en uitvoering van de installaties consistent van het juiste niveau zijn.

Oplevering

Als de werkzaamheden zijn beëindigd, stellen we samen met u vast of het werk goed is uitgevoerd en of er wellicht nog zaken niet in orde zijn. We maken aantekeningen in een opleveringsrapport.

  • In verband met de preventieve corona-maatregelen hoeft u het opleveringsformulier niet te ondertekenen.
  • We maken afspraken over de afwerking van eventuele opleverpunten.
  • U krijgt uitleg over de werking van de nieuwe installatie.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u tijdens werktijd terecht bij ons Planbureau

Telefoon: 088 – 115 13 01
Onze werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 16.30 uur.

Calamiteiten buiten werktijd

Voor calamiteiten en dringende zaken buiten werktijd kunt u terecht bij:

Bonarius Bedrijven
Telefoon: 088-115 13 13

Overige vragen

Overige vragen

Voor overige vragen kunt u terecht bij Velison Wonen

Contactpersoon: Brian Boots

Telefoon: 0255 – 53 57 86

Veelgestelde vragen

Is het nodig om tijdens de werkzaamheden thuis te zijn?

Ja, tijdens de werkzaamheden dient u thuis te zijn of ons toegang te verlenen tot de woning (bijvoorbeeld via een buurman of buurvrouw). Het is belangrijk dat er een meerderjarig persoon aanwezig is.

Hoe herken ik een Bonarius-medewerker?

Er staat een monteur voor de deur die zegt van Bonarius te zijn. Hoe kan ik controleren of dat echt zo is?

  1. Bonarius werkt in principe altijd op afspraak. U heeft dus zelf gebeld voor een afspraak of u heeft een afspraakbevestiging ontvangen.
  2. Alle monteurs van Bonarius kunnen zich legitimeren. Zij dragen altijd legitimatie bij zich en zullen deze desgevraagd aan u tonen. Tevens dragen ze herkenbare kleding met Bonarius logo.
  3. In het geval van calamiteiten is het mogelijk dat monteurs onaangekondigd bij u aanbellen. Controleer dan altijd de legitimatie van de monteur.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De duur van de werkzaamheden staat vermeld op de aankondiging.

Kan ik mijn eigendommen door een medewerker van Bonarius laten verplaatsen?

Nee, de monteur is niet bevoegd om uw privé eigendommen rondom de cv-installatie te verplaatsen. Wij vragen u ook vriendelijk eventuele spullen die de doorgang belemmeren (bijvoorbeeld een wasmachine) zelf te verplaatsen. Als de werkplek niet goed toegankelijk is, aanvaardt Bonarius geen aansprakelijkheid voor schade aan uw eigendommen naar aanleiding van de werkzaamheden.

Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht over de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunt u terecht bij de chef-monteur van Bonarius, de contactgegevens staan hierboven vermeld.

Heb ik ’s avonds weer warm water en / of verwarming?

Ja, de werkzaamheden nemen maximaal een dag in beslag. Dit betekent dat u ’s avonds weer warm water en verwarming heeft.

Wat moet ik doen als ik na de werkzaamheden geen verwarming of warm water meer heb?

In dat geval kunt u contact opnemen met het storingsnummer van Bonarius, tel 088-115 13 13. Dit nummer is 24/7 te bereiken.

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00