Skip to main content

gemeenschappelijke rookgaskanalen vervanging

Vervanging gemeenschappelijke rookgaskanalen en mechanische ventilatie box in het complex aan de Cplx 13764-10 Bewegingshuis Belvédèrelaan, Zwolle

Opdrachtgever

Projectnr. BM233058

Projectomschrijving

Vervanging gemeenschappelijke rookgaskanalen en mechanische ventilatie box in het complex aan de Cplx 13764-10 Bewegingshuis Belvédèrelaan, Zwolle

Wij zijn Bonarius: brengers van comfort

En verantwoordelijk voor het onderhoud en vervanging van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

Wij hebben van uw verhuurder Bouwinvest opdracht gekregen om uw gemeenschappelijke rookgasafvoerkanalen, CV- ketel, radiatorkranen, mechanische ventilatie box te vervangen en daarbij ook de CV -verdeler te  isoleren. Uw huidige Cv-ketel en rookgaskanaal heeft zijn levensduur bereikt en deze vervangen wij voor een nieuw. Op deze website informeren wij u over het project om eventuele vragen op voorhand te beantwoorden en u te informeren over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden in uw woning.

Wat gaat er gebeuren

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden staan gepland in de periode van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 13 september 2024.

De werkzaamheden aan het gemeenschappelijke rookgaskanaal en de mechanische ventilatie box duren bij u in de woning één dag.

Tijdens het vervangen van het rookgaskanaal heeft u geen verwarming en warm water. Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij de chef-monteur.

Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken . Daarom vragen wij u vriendelijk de plek waar de huidige ketel hangt, leeg te ruimen. En daarnaast moeten wij voor het vervangen van de oude radiator kranen toegang en de ruimte hebben bij alle radiatoren in de woning.

Het gemeenschappelijke rookgasafvoer- en luchttoevoerkanaal loopt door de boven elkaar gelegen woningen. Dit betekent dat alle bewoners die onder elkaar wonen, tegelijkertijd thuis moeten zijn. Wanneer u niet aanwezig bent, kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen. Daarom verzoeken wij u dringend om – als u niet aanwezig kunt zijn – uw buren, vrienden of familie in te schakelen om ons toegang te verlenen tot uw woning.

Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op.

Wat gaan we doen en wat zijn de voordelen voor u?

Wij gaan uw oude cv-ketel vervangen door een nieuw toestel met de hoogste HR-classificatie.

Uw cv-ketel is aangesloten op een gemeenschappelijk rookgasafvoer- en luchttoevoerkanaal. Dit gemeenschappelijke kanaal zal ook vervangen worden. We zullen daarvoor hak- en breekwerk moeten uitvoeren en dat kan enige (geluids)overlast met zich meebrengen. Wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken.

Na oplevering heeft u weer een betrouwbare installatie die voldoet aan de wet,-regelgeving.

In uw woning bevindt zich een zogenaamde radiatorverdeler. Deze verdeler verdeelt het warme water naar de radiatoren. Ten behoeve van de duurzaamheid word deze verdeler geïsoleerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Isolatiebdrijf Berger.

Vervangen radiatorkranen

Alle radiatoren worden voorzien van nieuwe radiatorkranen. Dit zijn thermostatische radiatorkranen, die waterzijdig worden ingeregeld. Een thermostatische radiatorkraan wordt gebruikt om de juiste hoeveelheid warm water door een radiator te laten stromen. Dit heeft als voordeel dat die niet gevoelig is voor veranderingen in het systeem. Zou je een radiator ergens in huis open of dicht draaien, dan gaan de andere radiatoren met gewone kranen wat langzamer of sneller stromen en wordt de balans dus verstoord. De dynamische kraan blijft op gelijke snelheid stromen omdat een inwendige drukregelaar veranderingen in druk corrigeert. Deze kranen zijn dus makkelijker en nauwkeuriger in te regelen en bieden daarmee de hoogste energiebesparing.

Via deze link vind u de instructie werking thermostaatknoppen

Werkzaamheden Mechanische ventilatie

Uw huidige mechanische ventilatie box draait op wisselstroom. Deze ventilatie box wordt vervangen door een duurzamer exemplaar op gelijkstroom dat veel minder stroom verbruikt. De nieuwe ventilatie box is CO2 gestuurd, wat betekent dat de installatie in de woonkamer en hoofdslaapkamer met behulp van nieuw te plaatsen CO2 melders de luchtkwaliteit in de ruimtes bewaakt. Als de luchtkwaliteit verslechtert, dan gaat de ventilatie box harder werken. Dit draagt bij aan een goede luchtkwaliteit in uw woning.

De CO2 sensoren worden bij voorkeur naast de lichtschakelaar van de betreffende ruimte geplaatst vanwege de benodigde 230V aansluiting. Alle afzuigrozetten van de mechanische ventilatie worden vervangen door nieuwe afzuigrozetten. De ventilatiekanalen worden (voor zover bereikbaar) gereinigd en de installatie wordt opnieuw ingeregeld.

Isoleren radiatorverdeler

In uw woning bevindt zich een zogenaamde radiatorverdeler. Deze verdeler verdeelt het warme water naar de radiatoren. Ten behoeve van de duurzaamheid word deze verdeler geïsoleerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Isolatiebdrijf Berger.

Indicatie nieuwe cv-ketel

Indicatie nieuwe thermostaat

Indicatie gemeenschappelijke rookgasafvoerkanaal

Indicatie isoleren radiatorverdeler

Indicatie nieuwe thermostatische knop

Indicatie mechanische ventilatie box met Co2 sensor

Indicatie Co2 sensor naast lichtschakelaar

Op de dagen van de werkzaamheden

 • Waar nodig plakken we de vloer af van de route die onze monteurs mogen lopen. Dat voorkomt beschadigingen.
 • Wij demonteren en verplaatsen de huidige Cv-ketel. Dit betekent dat u vanaf 07.45 uur geen warmte en warm water meer heeft.
 • Uw mechanische ventilatie box zal worden vervangen voor een nieuw exemplaar, de oude mechanische ventilatie box wordt de zelfde dag nog opgehaald voor duurzame verwerking.
 • Wij sluiten de huidige Cv-ketel aan op uw vernieuwde rookgasafvoerkanaal.
 • Wij testen de Cv-ketel. Wij testen of u weer verwarming en warm water heeft.
 • Uiteraard worden alle ruimtes waar wij werken aan het einde van de dag netjes achtergelaten.

Kwaliteitscontrole

Steekproefsgewijs worden de nieuw geplaatste toestellen door onze eigen kwaliteitsinspecteur bekeken en beoordeeld. Zo waarborgen we dat de kwaliteit en uitvoering van de installaties consistent van het juiste niveau zijn.

Oplevering

Als de werkzaamheden zijn beëindigd, stellen we samen met u vast of het werk goed is uitgevoerd en of er wellicht nog zaken niet in orde zijn. We maken aantekeningen in een opleveringsrapport.

 • We maken afspraken over de afwerking van eventuele opleverpunten.
 • U krijgt uitleg over de werking van de nieuwe installatie.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Voor vragen over de planning van de werkzaamheden kunt u tijdens werktijd terecht bij ons Planbureau.

Telefoon: 088 – 115 13 01
Onze werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 15:00 uur.

Calamiteiten buiten werktijd

Voor calamiteiten en dringende zaken buiten werktijd kunt u terecht bij:

Bonarius Bedrijven
Telefoon: 088 – 115 13 13

Overige vragen

Voor overige vragen kunt u terecht bij uw verhuurder Bouwinvest

Telefoon: 0206771600

Website

Veelgestelde vragen

Is het nodig om tijdens de werkzaamheden thuis te zijn?

Ja, tijdens de werkzaamheden dient u thuis te zijn of ons toegang te verlenen tot de woning (bijvoorbeeld via een buurman of buurvrouw). Het is belangrijk dat er een meerderjarig persoon aanwezig is.

Hoe herken ik een Bonarius-medewerker?

Er staat een monteur voor de deur die zegt van Bonarius te zijn. Hoe kan ik controleren of dat echt zo is?

 1. Bonarius werkt in principe altijd op afspraak. U heeft dus zelf gebeld voor een afspraak of u heeft een afspraakbevestiging ontvangen.
 2. Alle monteurs van Bonarius kunnen zich legitimeren. Zij dragen altijd legitimatie bij zich en zullen deze desgevraagd aan u tonen. Tevens dragen ze herkenbare kleding met Bonarius logo.
 3. In het geval van calamiteiten is het mogelijk dat monteurs onaangekondigd bij u aanbellen. Controleer dan altijd de legitimatie van de monteur.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De duur van de werkzaamheden staat vermeld op de aankondiging.

Kan ik mijn eigendommen door een medewerker van Bonarius laten verplaatsen?

Nee, de monteur is niet bevoegd om uw privé eigendommen rondom de cv-installatie te verplaatsen. Wij vragen u ook vriendelijk eventuele spullen die de doorgang belemmeren (bijvoorbeeld een wasmachine) zelf te verplaatsen. Als de werkplek niet goed toegankelijk is, aanvaardt Bonarius geen aansprakelijkheid voor schade aan uw eigendommen naar aanleiding van de werkzaamheden.

Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht over de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunt u terecht bij de chef-monteur van Bonarius, de contactgegevens staan hierboven vermeld.

Heb ik ’s avonds weer warm water en / of verwarming?

Ja, de werkzaamheden nemen maximaal een dag in beslag. Dit betekent dat u ’s avonds weer warm water en verwarming heeft.

Wat moet ik doen als ik na de werkzaamheden geen verwarming of warm water meer heb?

In dat geval kunt u contact opnemen met het storingsnummer van Bonarius, tel 088-115 13 13. Dit nummer is 24/7 te bereiken.

Afspraak verzetten Storing melden

Storingen landelijk
T 088 115 13 13

Onderhoud landelijk
T 088 115 13 00