Project Morssingel in Leiden

Gedurende de zomermaanden hadden we een mooi project lopen op de Morssingel te Leiden. Dit is een groot complex naast het centraal station, midden in de stad.

De VvE Morssingel had Bonarius benaderd in verband met problemen die waren ontstaan op het gesloten rookgasafvoerkanaal en het luchttoevoerkanaal. De rookgasafvoer was aangesloten op een gezamenlijk kanaal en werd collectief afgezogen door een ventilator op het dak. Ook de mechanische ventilatie was aangesloten op deze schacht, wat zorgde voor een onwenselijke situatie.

De ketels in het complex bleken echter al wat te oud te zijn om aangesloten te worden op het nieuwe kanaal. Hierdoor is vanuit de VvE aan alle 121 particulieren in het complex een nieuwe ketel aangeboden. Hierop werd massaal gereageerd. Het werk kon dus beginnen!

Om het project te laten slagen was een strakke planning nodig, want alle bewoners van een strang moesten op dezelfde dag thuis zijn, Als er maar één bewoner miste kon het geplande werk van die dag niet door gaan. Op sommige dagen werden er acht ketels en het daarbij behorende kanaal gebouwd, wat zeker een prestatie is.

De voorzitter van de VvE, Margreeth Vijfvinkel, heeft ons een e-mail gestuurd om ons te bedanken voor de fijne samenwerking:
‘De werkzaamheden zijn tot volle tevredenheid van vrijwel alle bewoners uitgevoerd. Veel bewoners geven complimenten over de snelheid, de correctheid, de netheid van werken. De medewerkers van Bonarius komen steeds op tijd, werken stug door en geven desgevraagd op vriendelijke wijze informatie over de werkzaamheden. De samenwerking tussen de betrokken werkvoorbereider van Bonarius, de vrijwilligers van de VvE Morssingel en de betrokken medewerker van VT2000 verloopt, door korte en heldere communicatielijnen steeds goed. Is er een probleem/misverstand kan dit steeds snel worden opgelost’.