Nieuwe samenwerking versterkt succes grootschalig project van 700 woningen

In mei 2016 is Bonarius Bedrijven in samenwerking met Bouwinvest en MVGM gestart met een Pilot om verschillende disciplines uit te voeren tijdens het cv onderhoud. Het gezamenlijke doel is om steeds meer onderhoud proactief in plaats van reactief aan te pakken.

De cv ketels in deze wijk worden door Bonarius periodiek nagezien in het kader van preventief onderhoud. Op dit moment wordt door de samenwerkende partijen aangegrepen om tegelijkertijd het nodige bouwkundige onderhoud en onderhoud aan installaties in de woning uit te voeren en verschillende onderdelen in de woning grondig te inspecteren op gebreken. Deze verregaande integratie van de verschillende disciplines in preventief onderhoud is behoorlijk uniek.

Gedurende 5 weken werken monteurs, timmerlieden en loodgieters gezamenlijk aan het onderhoud van in totaal 700 woningen. Het onderhoud omvat:

  • Groot onderhoud aan de cv ketel en cv installatie.
  • Onderhoud aan het hang en sluitwerk.
  • Nazien en stellen van de keukenblokken.
  • Nazien van ramen op lekkage.
  • Onderhoud aan de mechanische ventilatie en kanalen.
  • Nalopen van de sanitaire voorzieningen.

Voor de bewoners heeft deze aanpak grote voordelen, aangezien er volgens een vooraf opgestelde planning op één dag alle denkbare onderhoudswerkzaamheden door de vaklieden worden uitgevoerd.

Deze zogenaamde APK-beurt wordt met de volgende partijen uitgevoerd:
Bouwinvest
MVGM
Bonarius Bedrijven
Van Wijk Aannemersbedrijf
Ventilatie.nl

Tijdens de onderhoudsronde wordt er bij alle bewoners een klanttevredenheidsonderzoek gedaan over de uitgevoerde werkzaamheden. Uit dit onderzoek kunnen we uiteindelijk analyseren hoe de klant deze nieuw aanpak heeft ervaren.

De eerste resultaten zijn veelbelovend. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en de bewoners zijn over het algemeen zeer tevreden over de nieuwe aanpak. Wanneer de pilot slaagt, zal deze manier van onderhoud uitvoeren nog op veel meer plaatsen uitgerold gaan worden. Samen met haar partners is Bonarius Bedrijven dan in staat om een nog completer pakket van onderhoudsdiensten te leveren.

DSC_0072DSC_0112DSC_0109