Indië 1

Wat een mooi project hebben we kort geleden kunnen afronden!

Voor opdrachtgever Eigen Haard sloegen we, beginnend in 2013, de handen ineen met Coen Hagedoorn Bouwgroep.

Er werd een bouwteam gevormd om Indië 1 te herindelen. Indië 1 is een gemeentelijk monument, zodat het als onderdeel van het cultureel erfgoed van Amsterdam behouden blijft voor de toekomst. Het complex is van groot belang voor de lokale stedenbouw en architectuurhistorie.

Tijdens het project zijn er verschillende bouwblokken, met woningen verdeeld over twee woonlagen en met bouwjaren in 1912 – 1914, heringedeeld. Na de renovatie zijn er 144 sociale huurwoningen in een betaalbare prijsklasse (tot € 628,00) opgeleverd. Er zijn zes woningen samengevoegd, zodat er meer woonruimte beschikbaar is gekomen voor grotere gezinnen. Daarnaast zijn er twaalf grote vrijesector huurwoningen gecreëerd voor mensen met een middeninkomen.

Samen met Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft Bonarius de complete renovatie gedaan. Bonarius heeft, als deel van het bouwteam, gewerkt aan alles voor gas, water en sanitair, evenals de verwarming en de ventilatie.
Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft aan de start van het project de woningen compleet gestript, zodat het bouwteam vervolgens alles weer kon opbouwen met oog voor de originele staat vanwege de monumentale status.
We hebben het hier dus over een geweldig groot project! Het is niet voor niets dat er eerst 2 ½ jaar aan overleg heeft plaatsgevonden, voordat er, in 2016, daadwerkelijk werd begonnen aan de renovatie.

Maar het resultaat mag er zijn! Na een zeer prettige samenwerking met Eigen Haard en Coen Hagedoorn Bouwgroep is het project in april 2017 afgerond.