Bonarius Academy: officieel geopend!

Bonarius staat bekend als een bedrijf dat investeert in de medewerkers en hun ontwikkeling. Wij mogen ons al jarenlang een Erkend Leerbedrijf noemen en brancheorganisatie UNETO-VNI heeft ons altijd de onderscheiding “Excellent Opleidingsbedrijf” gegeven (de onderscheiding bestaat sinds dit jaar niet meer). Maar nu hebben we de volgende stap gezet!

Meer dan tachtig talentvolle Bonariusmedewerkers volgen via een beroepsbegeleidende leerweg een MBO-vakdiploma of vervolgopleiding. Vijfentwintig van deze tachtig medewerkers volgen de opleiding “Service en Onderhoud” via het ROC Amsterdam.

Het ROC en Bonarius kennen een lange geschiedenis: al jarenlang werken we samen om de beste monteurs op te leiden. Normaal gesproken worden de lessen, die eens per week plaatsvinden, gegeven op het ROC. Maar sinds dit jaar is daar verandering in gekomen!

Bonarius heeft de zomervakantie aangegrepen om een eigen, spiksplinternieuw, klaslokaal in te richten. De lessen, die iedere maandagavond van 18.00 – 21.00 uur worden gegeven, vinden dit jaar bij ons in Zwanenburg plaats! Dit zorgt ervoor dat het lesprogramma op maat kan worden gemaakt, zodat het nog beter aansluit op de dagelijkse praktijk. Daarbij scheelt het reistijd, worden de lessen in een rustige omgeving gehouden én wordt er, onbewust, aan teambonding gedaan; er zitten immers alleen Bonariuscollega’s in de klas.

Afgelopen zaterdag werd het klaslokaal officieel geopend door algemeen directeur Renzo van Heusden. Uiteraard was het een feestelijke bedoening, waar vele collega’s op af waren gekomen. Het schooljaar 2017 – 2018 gebruiken we als pilot. Na dit jaar evalueren we hoe we verder willen gaan met de Academy. De toekomst ziet er echter rooskleurig uit, want de geluiden die we ontvangen van het ROC en de leerlingen zijn zeer positief!

We hopen dat de Bonarius Academy vele nieuwe talentvolle collega’s zal opleveren. Bonarius blijft altijd innoveren!